123hypnose

– Hypnose i Aalborg og nordjylland

Hypnose & fobier

HYPNOSE MOD FOBIER

En fobi er en tilstand, der kan opleves og erkendes som urimelig, men som ikke kan kontrolleres eller beherskes. Angsten er på en måde ude af proportioner i forhold til den situationen personen befinder sig i. Det er en tilstand, der ikke er tilgængelig gennem logik. Det er ikke muligt i situationen, at tale en fobisk tilstand væk. Fobier opleves som begrænsende, og kan have store sociale konsekvenser.

Det kan være en enkeltfobi, der kan omfatte angst for insekter, edderkopper, slanger, hunde, katte, lukkede rum, åbne pladser, flyskræk, højdeskræk m.m.

Det kan også være socialfobi, som er angst for samvær med mennesker. Præstationsangst, tale i mindre forsamlinger, angsten for at gøre en uheldig figur.

Den fobiske tilstand kan endvidere forværres, hvis situationer undgås hvori elementer, der fremkalder angsten er til stede. Eksempelvis ubehag ved at gå på gaden, kan efterhånden føre til isolation. Fobier kan endvidere være betingede af oplevede situationer. Angsten for at køre bil, kan være eftervirkningerne af et trafikuheld.

Fobier er hyppigt forekommende, og mange mennesker har en eller flere enkeltfobier. Fobier kan være erhvervede eller medfødte. Derfor er det også igennem hypnose at man opnår en tilstand hvor man kan nå helt ind og arbejde med de dele af underbevidstheden der skyldes fobier.

Der findes ca. 500 navngivne fobier, så hvis du mærker en angst for noget, er dette ikke ualmindeligt – og det kan behandles!

I langt de fleste tilfælde er det relativt enkelt, gennem hypnose, at behandle og fjerne en fobi.

Gennem hypnosen bearbejder du grunden til fobien og fjerner den dybereliggende frygt. Dette gør hypnose til et yderst effektivt værktøj mod fobier.